Maak het gemakkelijk met Kilometerregistratie!Kilometerregistratie kan een hoop gedoe zijn, maar het is wel een belangrijke verantwoordelijkheid voor ondernemers en ZZP’ers. Met de hand registreren kan tijdrovend zijn en fouten zijn snel gemaakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige tools die het proces vereenvoudigen en je kostbare tijd besparen. In deze blog geven we je tips voor een makkelijke kilometerregistratie.

 

Maak gebruik van een app

 

Het handmatig bijhouden van je ritten kan eindeloos veel tijd kosten en is bovendien foutgevoelig. Daarom zijn er handige apps waarin je gemakkelijk je ritten automatisch registreert. Zo is de kans op fouten minimaal. Bovendien is het heel gebruiksvriendelijk en hoef je als gebruiker enkel de informatie in te voeren die nodig is. Een van de goed beoordeelde apps is bijvoorbeeld Ritassist. Probeer vooral verschillende apps uit om te kijken welke het beste bij jou past.

 

Houd je kilometers bij

 

Het is makkelijk om te denken dat je het wel onthoudt, maar in de praktijk blijkt dat het bijhouden van je kilometers best een uitdaging is. Vooral voor ondernemers die niet dagelijks veel op de weg zitten. Het is dan ook aan te raden om altijd een notitieblokje in de auto te leggen en je kilometers te registreren. Zo voorkom je dat je achteraf nog veel werk moet verzetten om alles terug te zoeken en bij te werken.

 

Vergeet geen belangrijke informatie

 

Bij het registreren van kilometers komt veel meer kijken dan alleen het aantal kilometers dat je rijdt. Houd bijvoorbeeld ook bij op welke dagen je rijdt en waarheen. Al deze gegevens zijn belangrijk voor een juiste kilometerregistratie. Zet daarom altijd extra informatie bij elke rit die je maakt. Zo heb je later altijd een duidelijk overzicht voor je administratie.

 

Bepaal je eigen regels

 

Er zijn bepaalde regels wat betreft de kilometerregistratie, maar je kan ook zelf voor regels zorgen. Zo kan je bijvoorbeeld voor jezelf een maximum aantal kilometers per dag bepalen die je wil registreren. Dit maakt het voor jezelf overzichtelijker en de kans dat je iets vergeet kleiner. Ook kan je ervoor kiezen de privékilometers apart bij te houden of zelfs niet mee te laten tellen voor de administratie.

 

Automatiseer je werkproces

 

Je kan ook je kilometerregistratie volledig automatiseren dankzij handige software. Zo hoeft geen tijd meer te verspillen aan het invoeren van gegevens en worden je ritten automatisch toegevoegd aan je administratie. Zo hou je eenvoudig zicht op welke ritten je hebt gemaakt en heb je een duidelijk overzicht van alle kilometers.

 

Wie zegt dat kilometerregistratie saai en tijdrovend moet zijn? Met de juiste tools en strategieën houd je het bijhouden van je kilometers gemakkelijk en accuraat. Kies vooral de methode die het beste bij jou past en bespaar jezelf een hoop tijd. Nu je deze tips hebt gelezen, ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan met een goede en efficiënte kilometerregistratie!

 

Bron: https://fleetgo.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *