Is een elektrische pompwagen handig?Pompwagens zijn essentieel in omgevingen waar goederenstromen plaatsvinden, want je kunt met minimale inspanningen grote hoeveelheden goederen op pallets verplaatsen. Je kunt ook eenvoudig een magazijn opnieuw inrichten of een stelling bevoorraden. Zelfs bij het lossen van een vrachtwagen komt een pompwagen van pas. Je kunt de werkzaamheden nog efficiƫnter uitvoeren als je beschikt over een elektrische pompwagen en in onze blog vertellen we dan ook meer over deze handige oplossing.

Wat is een elektrische pompwagen?

Een elektrische pompwagen lijkt heel erg op de traditionele pompwagen die je met de hand moet bedienen, maar met het grote verschil dat dit model op elektriciteit werkt. Dat betekent dat het hydraulische systeem waarmee de hefboom wordt aangestuurd elektrisch kan worden bediend. Je hoeft dus enkel nog maar een knop in te drukken als je een pallet wilt optillen of wilt laten zakken. Ook bij het rijden geniet je van de ondersteuning van de elektromotor. Je hoeft dus geen kracht te zetten om de pallet te verplaatsen. Je hoeft alleen de knoppen op het handvat te bedienen om de pompwagen in beweging te brengen.

Elektrische pompwagen met of zonder plateau

De ene elektrische pompwagen is de andere niet en ze zijn dan ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een model met een plateau. Het plateau heeft geen betrekking op het deel waarmee je de pallet tilt, maar is aanwezig, zodat de gebruiker erop kan staan. Op die manier kan de magazijnmedewerker zichzelf razendsnel door het magazijn verplaatsen. Het is ideaal om grotere afstanden af te leggen. Vooral in de grotere warehouses zien we steeds vaker een balans tussen elektrische heftrucks en elektrische pompwagens met een plateau. Overigens wordt bij een elektrische pompwagen met een plateau ook vaker gekozen voor een High-Speed model die nog sneller kan rijden.

Het draagvermogen van een pompwagen

Het gemiddelde draagvermogen van een elektrische pompwagen ligt tussen de 1500 en 2000 kilo. Maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die een hoger draagvermogen hebben. Doorgaans is het gemiddelde draagvermogen ook ruim voldoende om de werkzaamheden in een loods, distributiecentra of een magazijn uit te voeren, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Als je meer draagvermogen nodig hebt, kun je hier altijd om vragen bij de leverancier.

Gebruiksduur

De levensduur van een pompwagen is lang en ze vergen ook weinig onderhoud. Uiteraard wil je ook een model dat de gehele werkdag gebruikt kan worden. Daarom is het goed om te kijken naar de accucapaciteit en om te bepalen of die voor jouw dagelijkse werkzaamheden voldoende is. In het geval dat de capaciteit te weinig is, is het slimmer om te kiezen voor een model met een grotere accu. Houd er dan ook rekening mee dat de elektrische pompwagen ook iets duurder is. Een ander punt is om te kijken naar pompwagens die je ook tussendoor kunt bijladen. Het is natuurlijk prettig als je in een pauze de elektrische pompwagen aan de oplader kunt leggen en snel kunt bijladen om er vervolgens weer uren mee aan de slag te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *