Vloeibaar rubber, wat moet je erover weten?Als je specifiek op zoek bent naar vloeibaar rubber zul je waarschijnlijk wel weten wat het is en waarvoor je het kunt gebruiken. Maar als je per toeval op deze blog terecht bent gekomen en dit uit interesse gaat lezen, zul je na het lezen van de blog een stuk wijzer zijn met betrekking tot vloeibare coating. In deze blog lees je namelijk wat het is, de toepassing en welke prijs hieraan verbonden zit. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over rubberen coating. 

Wat is vloeibaar rubber?

Vloeibaar rubber is eigenlijk verzacht polymeer. Door verhard polymeer gecontroleerd te verwarmen wordt het vloeibaar waardoor het geschikt is om aan te brengen op bijvoorbeeld je auto. Door middel van het aanbrengen van vloeibaar rubber op je auto, kun je de auto voorzien van een compleet nieuw uiterlijk. Hierdoor is je auto meteen bestand tegen bijvoorbeeld hoge temperaturen, chemische middelen en biedt het bescherming voor de originele lak van de auto. Een geschikte manier dus om je auto te veranderen van kleur en meteen bescherming te bieden.

Waarvoor gebruik je vloeibaar rubber?

Vloeibaar rubber kun je voor allerlei toepassingen gebruiken. Zo kun je het niet alleen gebruiken voor je auto te voorzien van een andere kleur maar bijvoorbeeld ook voor je fiets of velgen van je auto. Omdat vloeibaar rubber dus een waterdichte werking heeft wordt het tegenwoordig ook veel gebruikt door dakdekkers. Hierdoor ontstaan er geen lekkages bij daken en kelders waardoor schimmelvorming ook geen kans krijgt. Vloeibaar rubber heeft dus meerdere functionaliteiten voor verschillende toepassingen.

De kosten

Het ligt aan de alternatieve of vloeibaar rubber relatief duur of goedkoop is. Als je specifiek naar de autobranche kijkt is vloeibaar rubber het goedkoopste alternatief om je auto te voorzien van een andere kleur. Een alternatief is namelijk het overspuiten van de originele lak. Dit is een duurdere ingreep dan er simpelweg een rubberen laag overheen te coaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *