De motorhelm, belangrijke bescherming voor motorijdersVoor elk onderdeel van je motoroutfit geldt dat ze van belang is. Het is namelijk zo dat je er als motorrijder voor zal willen zorgen dat je niet te warm, maar ook niet te koud hebt op de motor. Daarnaast is het eveneens zo dat je er graag op toe zal willen zien dat je optimaal bent beschermd. Ondanks het feit dat je meer dan waarschijnlijk een zeer voorzichtige chauffeur bent is de kans groot dat je vroeg of laat toch eens ten val zal komen. Wanneer dat gebeurt is het van belang dat je zo goed mogelijk bent beschermd. Het kopen van een goede motorhelm speelt op dit vlak een cruciale rol. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan moet je snel verder lezen!

Hoeveel budget moet je voorzien voor een motorhelm? 

Hoeveel budget je zal moeten voorzien in de praktijk voor het kopen van een motorhelm is afhankelijk van verschillende factoren. De kans bestaat bijvoorbeeld dat jij een helm hebt gezien van een zeer gerenommeerd merk. In dat geval zal je er rekening mee moeten houden dat de basisprijs wellicht reeds relatief hoog zal zijn gelegen. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat ook nog verschillende andere zaken een impact zullen hebben op de aankoopprijs, namelijk:

  • De eventuele speciale functies waar de helm in kwestie over beschikt; 
  • De materialen waaruit de motorhelm is vervaardigd; 

Voordat je over gaat tot het aanschaffen van een bepaalde motorhelm kan het dan ook in de praktijk een absolute aanrader zijn om even goed de verschillende mogelijkheden op de markt met elkaar te vergelijken. Enkel en alleen op die manier zorg je er immers in de praktijk voor dat je niets aan het toeval overlaat en je beschikt over een goed beeld van de diverse motorhelmen die er zijn.

Waar dient een goede motorhelm zeker aan te voldoen?

Van belang om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een nieuwe motorhelm is dat deze over een optimale pasvorm dient te beschikken. Dat betekent in eerste instantie dat de helm nergens echt op het hoofd mag klemmen. Daarnaast is het eveneens zo dat je er rekening mee dient te houden dat bij het bewegen van de hoofdhuid ook de helm bij voorkeur mee dient te bewegen. Wanneer er aan deze eisen kan worden voldaan zal je al snel kunnen vaststellen dat de helm over een echt perfecte pasvorm zal beschikken. Op deze manier zal ze bij een mogelijk ongeval in de praktijk uiteraard altijd de best mogelijke bescherming voor je hoofd weten te bieden.

Wanneer is je motorhelm aan vervanging toe?

De motorhelm die je hebt aangekocht blijft uiteraard niet levenslang goed. In de praktijk is het voor heel wat mensen niet meteen duidelijk op welk moment ze nu precies hun motorhelm maar beter kunnen laten vervangen. Eigenlijk wordt het sterk aangeraden om dit in één keer in de vijf jaar te doen. Na een periode van ongeveer vijf jaar kan er namelijk in de praktijk worden vastgesteld dat de binnenschaal een beetje poreus zal zijn geworden. Het resultaat daarvan is dat haar dempende werking mogelijks niet meer optimaal is. Het spreekt dan ook voor zich dat dit het uitgelezen moment is om de keuze te maken om afstand te doen van de motorhelm in kwestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *