Dingen die je moet weten over het import en exportEen van de grootste rijkdommen van onze planeet is de diversiteit, niet alleen in mensen, maar ook in de hulpbronnen. Als gevolg hiervan hebben verschillende regio’s verschillende goederen ontwikkeld en stimuleren ze producten die andere regio’s niet anders kunnen verkrijgen dan via handel. Dit is wat de voordelen zijn van import en export. Toch zijn er, afgezien van meer dan voor de hand liggende voordelen voor de consument, meer dan een paar manieren waarop een bekwame handelaar een manier kan vinden om dit om te zetten in een winstgevend bedrijf. Met dit in gedachten en zonder verder ophef, zijn hier drie dingen die je  moet weten over de import / export-business als je enig succes op dit gebied wilt vinden. Dit omvat factoren zoals verzekering, opslag, douanerechten, financiële kosten en transport, zoals met de auto of per luchtvracht

Concurrerende prijzen zijn de sleutel tot succes

Zodra dit uit de weg is, moet je er rekening mee houden dat het houden van concurrerende prijzen de enige manier is om te slagen in deze branche. Je moet berekenen hoe laag je met je prijzen kunt gaan om toch winst te maken. Er zijn echter meer dan verschillende factoren die deze belangrijke keuze zullen beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld als eerste de markt bereikt en de eerste bent die een bepaald product importeert. Dan kan je je prijzen aanzienlijk hoger maken dan je anders zou kunnen. Kwaliteit is een andere factor die de prijs kan beïnvloeden. 

Het vinden van de juiste buitenlandse leverancier

Uiteindelijk is er een kwestie die van vitaal belang is voor degenen die te maken hebben met importeurs. We hebben het natuurlijk over de logistiek achter het vinden van de juiste buitenlandse leverancier. Hier loop je op dun ijs en zie je hoe je op zoek bent naar iemand die altijd op tijd levert, het product levert dat voldoet aan alle voorwaarden die je hebt afgesproken en vooral iemand die niet van de ene op de andere dag met je geld zal verdwijnen. Om het nog ingewikkelder te maken, heeft het omgaan met buitenlandse leveranciers zijn eigen problemen, te beginnen met taal- en culturele barrières.

Conclusie

Ten slotte houd in gedachten dat de hierboven genoemde kwesties niets meer vertegenwoordigen dan het topje van de ijsberg van alle eigenaardigheden rond de import / export-business. Afgezien van al deze risico’s, moet je bijvoorbeeld ook de risico’s dragen van het omgaan met de wisselkoersschommelingen en de volatiliteit van zowel wereldwijde als lokale markten. Toch levert een groot risico een grote beloning op. Dit betekent echter niet dat degenen die het meeste risico lopen het meeste winst maken. Integendeel, de grootste winst wordt meestal behaald door degenen die uitblinken in risicobeheer. Als je er niet zelf uitkomt dan kan je altijd nog overwegen een expediteur in te huren die kan je alle ins en outs doornemen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *